Voor Duffel parketvloeren in alle houtsoorten zoals eik, notelaar, grenen, bamboe, wengé, esdoorn: verkoop, plaatsing & onderhoud

Parketvloeren in Duffel van de beste kwaliteit is bij Stals & Zoon te vinden. De keuze is breed en de voorraad groot. Dit komt omdat we al generaties lang in parkvloeren doen en ons gaandeweg hebben toegelegd op enerzijds leefruimtes van particuliere woningen, anderzijds grotere partijen als toonzalen, kantoren tot en met sportzalen. Naast de knowhow en het assortiment zijn de centrale ligging, de reactiesnelheid en onze efficiëntie mee bepalend voor het blijvend succes.
In de overzichtelijke toonzaal zijn alle soorten parketvloeren te bezichtigen: massief, samengesteld of lamelparket. Parketvloeren in planken of in motieven, bijvoorbeeld in kleine houten latjes, de zogenaamde motiefvloeren: alle vaste waarden én trends komen aan bod.
Parketvloeren bestaan uit levend materiaal en vragen een heel specifieke kennis inzake plaatsing, afwerking en onderhoud. Aan wie in Duffel zijn parketvloeren zélf wenst te leggen wordt deskundige en bevattelijke uitleg gegeven. Voor wie beroep wil doen op onze eigen plaatsers spreken we een startdatum af, evenwel op voorwaarde dat de ruimte(s) waar de parketvloer moet komen, volledig uitgedroogd is. Daar wordt meting op gedaan.
De parketvloeren van Stals & Zoon liggen tot ver buiten de eigen regio. Talloze referenties in parketvloeren buiten Duffel zijn er in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen (met inbegrip van de Kust), een gedeelte van Antwerpen en Vlaams-Brabant.

In Duffel zijn parketvloeren van bij ons te bewonderen die er al decennia lang liggen

Het aanbod gaat van traditioneel massief parket tot visgraatparket en vintage parket. Andere parketmotieven en bijzondere legpatronen zijn onder andere: mozaïekparket, dambordparket, Hongaarse Punt.

Om verschillende redenen bestaan de meeste parketvloeren te Duffel uit ten minste 3 lagen: een toplaag van massief hout, een middenlaag en daaronder een zone fineer.

Parketvloeren voldoen beter aan een aantal voorwaarden in kader van een mooi en duurzaam resultaat.

  • De kwaliteit van de parketvloer in Duffel die wij aanbieden, is top.
  • De ondergrond moet voldoende egaal, stabiel en pas zijn. En uitgedroogd. Soms kan het nodig zijn een ondervloer, folie, geluiddempend materiaal te leggen of egalisatie toe te passen.
  • De keuze van de legrichting en/of de patronen gebeurt in samenspraak. Daarna staat of valt alles met het leggen van de eerste rij.
  • Parket is levend materiaal en zet uit of krimpt in naargelang. Marge houden bij het leggen van parketvloeren blijft belangrijk: niet te veel, niet te weinig.
  • Parketvloeren verzagen doe je met specifiek materiaal.
  • De parketafwerking vormt het sluitstuk: plinten aanbrengen en eventueel een eerste onderhoud geven. Parketolie of wax beschermt tegen vocht en vuil. Onze eigen parketteurs zijn opgeleid, ervaren en uit het goede hout gesneden.