Voor Zelzate parketrenovatie geheel of gedeeltelijk herstellen, vervangen, opschuren, oliën, lakken

Parketrenovatie in Zelzate en omgeving

omvat parketherstelling, vervangen van versleten parket, wegwerken van krassen, opschuren, oliën of lakken. Voor de doe-het-zelvers hebben we doeltreffende onderhoudsproducten te koop in de shop. Parket renoveren is soms waardevoller dan het te vervangen en het komt goedkoper uit.

  • Opschuren parket: machinaal met stofafzuiging, de kanten manueel, altijd van grof naar fijn.
  • Parketvoegen overdoen: uitfrezen en zo nodig opvullen met passend voegmiddel.
  • Parket oliën: kleurloos of getint, voedende en beschermende werking.
  • Parket lakken.
  • Parket behandelen met boenwas.

Goed onderhoud van uw parket is belangrijk voor de levensduur en de look & feel van uw interieur.

Hoe kunt u uw houten vloer beschermen?

Parket preventief beschermen daar waar het kan lijkt geen overbodige luxe. Er bestaan een aantal eenvoudige middeltjes. Viltjes aanbrengen onder stoelen en tafels bijvoorbeeld, te verplaatsen meubelen en andere stukken altijd opheffen, niet met naaldhakken rondhuppelen of vuile schoenen dragen maar integendeel pantoffeltjes inzetten, de kinderen op een speelmat met de autootjes laten rijden, schaaltjes onder de bloempotten van de kamerplanten zetten, zonwering voorzien, heel droog dweilen, regelmatig stofzuigen, dadelijk gemorst nat opdeppen, degelijke inkommatten voorzien. Maar parket heeft zoveel charme dat we het er voor over hebben.

Toch moet parket om de zoveel tijd eens herdaan worden. Druk belopen parket slijt af en met het oog op een egaal resultaat is het aangewezen af en toe de totaliteit aan te pakken. Opschuren, de voegen op punt zetten en het geheel een nieuw laagje geven leiden tot een prachtige nieuwe ruimte. Parketrenovatie hoeft niet dagenlang te duren. Planning, uitgekiende timing en prima organisatie daarbij kunnen goed helpen.