Voor Kapellen parketrenovatie geheel of gedeeltelijk herstellen, vervangen, opschuren, oliën, lakken

Parketrenovatie in Kapellen en omgeving omvat parketherstelling, vervangen van versleten parket, krassen wegwerken, opschuren, oliën of lakken. Voor de doe-het-zelvers zijn onderhoudsproducten voor uw parket te koop in de shop. Parket renoveren is in sommige gevallen waardevoller dan het te vervangen en het komt meestal wel goedkoper uit.

  • opschuren parket: machinaal met stofafzuiging, de kanten manueel, altijd van grof naar fijn
  • parketvoegen overdoen: uitfrezen en zo nodig opvullen met passend voegenmiddel
  • parket oliën: kleurloos of getint, voedende en beschermende werking
  • parket lakken: …
  • parket behandelen met boenwas: …

Parket goed onderhouden en regelmatig renoveren zijn belangrijk voor de levensduur en de look & feel van uw interieur.

Parket preventief beschermen daar waar het kan lijkt geen overbodige luxe. Viltjes aanbrengen onder stoelen en tafels bijvoorbeeld, te verplaatsen meubelen en andere stukken altijd opheffen, niet met naaldhakken rondhuppelen of vuile schoenen dragen, de kinderen op een speelmat met de autootjes laten rijden, schaaltjes onder de bloempotten van de kamerplanten zetten, zonwering voorzien, heel droog dweilen, af en toe stofzuigen, dadelijk gemorst nat opdeppen. Maar parket heeft zoveel charme, dus hebben we het er voor over.

Toch moet parket om de zoveel tijd eens herdaan worden. Druk belopen parket slijt af en met het oog op een egaal resultaat is het dikwijls aangewezen de totaliteit aan te pakken. Opschuren, de voegen op punt zetten en het geheel een nieuw laagje geven leiden tot een prachtige nieuwe ruimte. Parketrenovatie hoeft niet dagenlang te duren. Planning, uitgekiende timing en prima organisatie daarbij mogen niet onderschat worden.